Mijn favorieten

Open Huis

De NVM Open Huizen Dag biedt je de kans om in korte tijd een indruk te krijgen van meerdere woningen. Op zaterdag 30 september tussen 11.00 en 15.00 uur (deze tijden kunnen lokaal iets afwijken) kun je zonder afspraak terecht bij veel te koop staande woningen. Je kunt je vrijblijvend oriënteren, op één dag een aantal woningen bekijken die je serieus interessant vindt, de sfeer proeven in een bepaalde wijk of de gelegenheid aangrijpen om na een eerdere bezichtiging een extra keer te kijken en vragen te stellen aan de verkoper.

De deelnemende woningen vindt je op funda en de sites van de lokale makelaars. Veel woningen zijn te herkennen aan de speciale raamposters of vlaggen.

Maak vooraf een selectie van de woningen die je wilt bekijken. Hou er rekening mee dat je soms even moet wachten als de verkoper nog iemand anders aan het rondleiden is. Het kan ook zijn dat de woningen wat verder uit elkaar liggen en je te maken hebt met wat extra reistijd. Maak je selectie dus niet te groot, zodat je voldoende tijd hebt om goed rond te kijken. Kies voor een aantal huizen die je écht interessant vindt. Je kunt natuurlijk wel een lijstje maken van huizen die je zou willen bezoeken als je tijd overhebt nadat je je ‘eerste keus’ hebt bezocht.
 
Als je meerdere huizen bezoekt, kan het handig zijn om gebruik te maken van bezichtigingsverslag, zodat de aan het van de dag nog weet wat je van welk huis vond. Je kunt zelf een lijst maken met voor jou belangrijke onderdelen zoals het aantal kamers, ligging van de tuin, voorzieningen in de buurt. Aan welke eisen moet jouw nieuwe huis voldoen en welke aanvullende wensen heb je? Na iedere bezichtiging kun je op jouw lijst afvinken of de woning aan je wensen voldoet. Noteer ook de plus- en minpunten die je zijn opgevallen.
 
Op onze website vindt je een voorbeeld van zo’n bezichtigingsverslag Zo heb je aan het eind van de dag overzichtelijk welke huizen het best bij jouw wensen passen.
 
Vergeet niet dat de rondleiding op de NVM Open Huizen Dag is bedoeld om in korte tijd een indruk te krijgen van een woning. Ben je serieus geïnteresseerd of wil je zelfs een bod doen? Maak dan een vervolgafspraak met de NVM-makelaar voor een meer uitgebreide bezichtiging en aanvullende informatie over de woning. Voor hulp en advies bij hierbij kun je je eigen aankoopmakelaar inschakelen om jouw belangen bij de eventuele aankoop te behartigen.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring